Wednesday, May 07, 2008

File Not Found on NewDwp.aspx in SharePoint when adding a web part

Do u receive this error and wandering what the hell is wrong with your portal:

File Not Found. at System.Signature._GetSignature(SignatureStruct& signature, Void* pCorSig, Int32 cCorSig, IntPtr fieldHandle, IntPtr methodHandle, IntPtr declaringTypeHandle) at System.Signature.GetSignature(SignatureStruct& signature, Void* pCorSig, Int32 cCorSig, RuntimeFieldHandle fieldHandle, RuntimeMethodHandle methodHandle, RuntimeTypeHandle declaringTypeHandle) at System.Signature..ctor(RuntimeMethodHandle methodHandle, RuntimeTypeHandle declaringTypeHandle) at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.get_Signature() at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.GetParameters() at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.SPWebPartSerializer.GetPersonalizableProperties() at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.SPWebPartManager.GetEffectiveWebPartType(Type webPartType, SerializationTarget serializationTarget, Boolean ignoreSupportsAttributeMarkup) at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.SPWebPartManager.GetEffectiveWebPartType(Type aspWebPartType, SerializationTarget serializationTarget) at Microsoft.SharePoint.ApplicationPages.NewDwp.Page_PreRender(Object sender, EventArgs e) at System.Web.Util.CalliHelper.EventArgFunctionCaller(IntPtr fp, Object o, Object t, EventArgs e) at System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e) at System.Web.UI.Control.OnPreRender(EventArgs e) at Microsoft.SharePoint.WebControls.UnsecuredLayoutsPageBase.OnPreRender(EventArgs e) at System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)


Problem is due to 2 factors:
1) You might have installed Smart Part web part in your server
2)and you don't have installed the ASP.NET AJAX installed in your server

To correct install the ASP.NET Ajax extension 1.0 from Microsoft Site

Restart server and you might get some relief.Do leave a message if it helps , helps me to understand how many got stuck in my situation :)

Article by david helped me ...

9 comments:

Anonymous said...

thank you, :)
this post solved my question.

thank you very much.

Fariha Akhtar said...

Thanks! Just when this error was abt to drive me mad..i found ur post :)

Bradley Smith said...

Excellent work!

This was exactly my problem. THe other option is if you don't want to deploy ajax, then retract the solution from the application in Central Admin.

Jeff Poste said...

Many thanks for posting this. It solved the problem.

Rashim said...

Thanks Raghu!

I can never think of that this may be due to SmartPart. Retracting SmartPart worked!

Thanks a lot!

SiyaD said...

Thanks alot!! It fixed it. Been struggling for hours!

Thanks very much!

Fady Anwar said...

really thanks, u saved the day

CHoupinou said...

Thanks! This post help me too!

David Cartoon said...

Thanks! I got this problem too, and your article save my day.